Щабът в Бяла Слатина: Забраняват се събирания на повече от 12 души, започват масови проверки

Щабът в Бяла Слатина: Забраняват се събирания на повече от 12 души, започват масови проверки Общинският щаб за борба с коронавируса в Бяла Слатина взе решение за ограничаване на събиранията и масовите празненства на територията на общината, считано от днес, 22 октомври, съобщиха от местната управа.
Мярката забранява на едно място да има повече от дванадесет човека на открито или в закрити помещения.
Също така въз основа на това решение и след съгласуване с РУО-Враца, директорите на училищата от община Бяла Слатина ще могат да въвеждат онлайн обучение ако това се налага.
Първото училище което ще се възползва от тази мярка е СУ „Васил Левски“. Там има установен случай на заразата в един от класовете. За уточнение на учениците и родителите, дистанционното обучение ще бъде въведено само за конкретния клас, а не за цялото училище.
Преустановява се и дейността на пенсионерските клубове и клуба на инвалида, тъй като  възрастните хора и хората с хронични и други заболявания са сред най- уязвимите групи.
Управителят на белослатинската болница Николай Димов, съобщи, че лечебното заведение е подготвено, но за момента разполага само с десет места в инфекциозното отделение. Това е три пъти по-малко от разписаните му тридесет, при спешна нужда.
Започват и масовите проверки от страна на полицията в Бяла Слатина за изпълнение на Заповедта на щаба.
Кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков апелира към всички жители на общината да спазват противоепидемичните мерки и да проявяват самодисциплина, зада бъде успешна превенцията срещу коварното заболяване.
„Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. За да опазим нашето и на близките ни здраве“, апелира още инж. Цветков.

 
22.10.2020, 11:46 часа
1658 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha