Пред ВСС граждани викат ”Оставка” за Иван Гешев /снимки/

Пред ВСС граждани викат ”Оставка” за Иван Гешев /снимки/ На фона на протест започна заседанието на пленума на ВСС. Граждани се събраха пред сградата на институцията, за да поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев. На място са десетки граждани.
Междувременно вътре магистратите обсъждат писмото на Съюза на съдиите, които поискаха да се стартира процедура за отстраняването на Обвинител №1. Пленумът ще разгледа и евродокладът за върховенството на закона у нас, три седмици след излизането му.
Междувременно адвокати от Пловдивския адвокатски съвет изпратиха позиция до членовете на ВСС, в която се присъединяват към искането. Юристите са на мнение, че са налице всички основания за отстраняването на Гешев от поста.
"Европейският парламент излезе с напълно заслужени, но безкрайно негативни констатации за България", посочи пред протестиращите бившият правосъден министър Христо Иванов по повод резолюцията, в която се очертават основните проблеми с върховенството на закона у нас.
"Ще се лъже в потресаваща степен вътре", заяви Иванов пред сградата на ВСС.
Гешев имаше нахалството докато вървят най-големите протести в страната той да предложи промени в НПК, които са конституционен въпрос, отсече още бившият правосъден министър пред протестиращите.
На място са и членове на гражданско движение "БОЕЦ".
Пред сградата на Висшия съдебен съвет са и представители на инициативата "Правосъдие за всеки". Срещу Гешев те проведоха и поредният си протест вчера, който се състоя, както обикновено, пред Съдебната палата.
22.10.2020, 12:53 часа
967 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha