От тази вечер: Намаляват капацитета на нощните заведения наполовина заради пандемията

От тази вечер: Намаляват капацитета на нощните заведения наполовина заради пандемията Намаляват капацитета на нощните заведения на половина.
"Посещениято на барове, дискотеки, нощни заведения се допускат при заетост на местата не повече от 2 квадратни метра. От 00:00 часа тази вечер ще бъде пусната и заповед. В момента в заповедта е записано един човек на квадратен метър", заяви здравният министър Костадин Ангелов след среща с представители от Асоциацията на заведенията.
"По този начин считаме, че ще постигнем достатъчно разстояние между посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на коронавируса", заяви Ангелов.
"Знаехме, че ще има ръст от заболели и  заразени. Това, което обсъждахме със здравното министерство от седмици е, че най-важното е да пазим здравето на хората, но и да не се стига до сюжета от март.
Нашият бранш няма да издържи още едно затваряне, за това сме готови на всякакви компромиси. Мисля, че постигаме хубави резултати", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
22.10.2020, 16:56 часа
2607 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha