Димитър Зоров, състудент на Бойко Борисов, лапна 10 млн. лв. от ДФЗ! Фондът мълчи за какво са отпуснати парите /документ/

Димитър Зоров, състудент на Бойко Борисов, лапна 10 млн. лв. от ДФЗ! Фондът мълчи за какво са отпуснати парите /документ/ Олигархът Димитър Зоров, личен приятел на премиера от СИК Бойко Борисов, е лапнал 10 милиона лева пряка помощ от Държавен фонд „Земеделие”, без да е ясно за какво са отпуснати парите. Новината разкри ексклузивно пред Narod.bg бизнесмен, който от години се опитва да оцелее в страната на хунтата ГЕРБ.
Отделно от това състудентът на Баце от ченгесарската школа в Симеоново е гушнал други 20 милиона лева по схемата „Училищен плод и мляко” в София и цялата страна.
Експертът на Narod.bg разкри още, че периодично разкриващите се обвързаности на фигури, известни с влиянието си в млечния сектор с властта, значително намаляват усещането за лоялна конкуренция в сектор „Мляко”.
А и как да бъде иначе, след като от години управляващата хунта ГЕРБ приема закони в сектор „Земеделие”, които доста подозрително обслужват бизнеса именно на Димитър Зоров. В заверата е както бившият шеф на фонд „Земеделие” Румен Порожанов, така и настоящия земеделски министър Десислава Танева.
„Моля да се обърне внимание на някои аномалии, свързани с може би най-субсидирания млекопреработвател в страната – Димитър Зоров, приятел и състудент на министър-председателя от школата в Симеоново. Борисов дори присъства на откриването на мандрата на Зоров”, припомнят паметливи
Ето и доказателствата:
Няма информация за какво са отпуснати над 2 млн. лева за авера на Баце – издънката лъсна на сайта на фонд „Земеделие“
По данни на Държавен фонд „Земеделие” млечният олигарх през 2018 г. и 2019 г. получава преки помощи в размер на общо 9 450 180.73 лева. А може би и повече.
Европомощите са получени чрез дружества, притежавани от самия Зоров и свързани с него лица, като информацията е публична на сайта на ДФЗ. Особено внимание следва да се обърне на помощите, получени от ЕТ „Зоров 91 Димитър Зоров” за двете години.
Видно от справките в регистрите на ДФЗ на авера на Бойко са отпуснати помощи: веднъж в размер на 266 334,12 лева и втори път от 2 051 72 7,27 лева.
Какво е особеното? И за двете плащания липсват основание и информация за мярката, съобразно която са отпуснати милионите.
Как така близо 2,3 млн. лева са отпуснати от ДФЗ, без да има публични данни за основанието, на което са заплатени? Защо за всички други субсидирани производители има информация, а за най-близкия до премиера млечен производител липсват???
При установения брой на декларирани млечни крави пред Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ), притежавани от Зоров и свързаните с него лица, а по-точно – 1581, правилата на аритметиката и логиката диктуват, че не е възможно да се натрупа такъв размер по която и да е от мерките за подпомагане.
На какво основание тогава са получени тези помощи? Дължи ли се на близостта с премиера скриването на тази информация? Ще дойде ли моментът, в който субсидиите се разпределят ясно, без определени, близки до властта хора, да бъдат облагодетелствани?
Кой ще отговори на тези въпроси, пита риторично Narod.bg?
В края на ноември 2010 г. министър-председателят Бойко Борисов лично откри нов кравекомплекс край ломското село Добри дол на придворния си олигарх Димитър Зоров.
Съоръжението е едно от най-добре оборудваните в Европа и най-модерното на Балканския полуостров.
„Ние не само, че не пречим, ами помагаме на бизнеса да се възстанови един поминък в този край”, каза преди прерязването на лентата Бойко Борисов.
„Днешното събитие показва, че този, който е инициативен и иска да работи – държавата му помага максимално да се развива. Този, който го мързи може да се сърди само на себе си и да чака помощи”, размаха пръст премиерът от СИК, като удобно премълча факта, че държавата на ГЕРБ помага с милиони приятелите на Бойко Борисов.
Комплексът е на фирма „Алексия 2002”, която е суровинна база на мандра „Пършевица”. Собственикът Димитър Зоров обяви, че целият цикъл на производство на мандрата е затворен и реално правят биоземеделие, въпреки че не са го сертифицирали.
„За нас е важно, че това, което произвеждаме, го консумираме аз, децата ми, семейството и дори преди да излезе новият стандарт сме приготвяли продуктите си по тази технология”, изцепи се бизнесменът, заграбили милиони от ДФЗ заради приятелството си с министър-председателя.
22.10.2020, 19:05 часа
8769 2
Коментари

...

07.11.2020, 11:07 часа
за да се друса с джипа и да ходи по екскурзии цялата рода земеделски производители надути деляни

gg

23.10.2020, 07:39 часа
Тези ще свършат като африканските хунти накрая, убити с камъни..
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha