Определиха границите на районите за сметосъбиране в Мездра

Определиха границите на районите за сметосъбиране в Мездра

Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов определи със своя заповед границите на районите, в които ще се извършва организирано сметосъбиране и честотата на сметоизвозване на твърди битови отпадъци. Документът влиза в сила от 1 януари 2021 г.
Ето и пълния текст:

                                  ЗАПОВЕД №658/ 20.10.2020 г.

На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл. 63, ал. 2 от Закона за местните данъци и такси и във връзка с чл. 15, ал .2 от Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на Общински съвет - Мездра, считано от 01.01.2021 г.

                                  О П Р Е Д Е Л Я М:

Границите на районите на предлаганите услуги по чл. 14 от Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Мездра в съответния район и честотата на сметоизвозване, както следва:

1. Вид на предлаганите услуги:

1.1. Събиране и транспортиране на битови отпадъци до съоръжения и инсталации за тяхното третиране;

1.2. Третиране на битовите отпадъци в съоръжения и инсталации;

1.3. Поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, за всички физически и юридически лица на територията на общината:

1.3.1. В населените места - зимно и лятно поддържане чистота на улици, тротоари, автобусни спирки, площади, паркове, градинки, детски площадки, зелени площи и др. площи, предназначени за обществено ползване;

1.3.2. Извън населените места - зимно и лятно почистване на местните пътища, автобусни спирки, отбивки и т. н., почистване на замърсени терени и други дейности по поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване.

2. Граници на районите:

2.1. Такса за събиране и транспортиране на битови отпадъци, за обезвреждане на битови отпадъци в депа и за чистота на територии за обществено ползване се събира за недвижими имоти на физически и юридически лица в урбанизираните територии на населените места (обхванати от строителните им граници, определени с устройствен план) и поземлени имоти в м. „Острога“, землище на с. Дърманци, за които има влязъл в сила Подробен устройствен план, с изключение на:

2.2. Незастроени имоти (УПИ и ПИ) в урбанизираните територии на населените места (обхванати от строителните им граници, определени с устройствен план) на територията на община Мездра.

3. Такса за обезвреждане на битови отпадъци в депа или други съоръжения за битови отпадъци и за чистота на територии за обществено ползване се събира за:

3.1. Посочените в т. 2.2. имоти;

3.2. Застроени имоти извън урбанизираните територии на населените места (обхванати от строителните им граници, определени с устройствен план) в община Мездра.

 

23.10.2020, 12:39 часа
823 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha