МИГ ЛОМ обявява процедура за подбор на проекти за интеграция на маргинализираните общности, в т.ч. роми, мигранти и други

МИГ ЛОМ обявява процедура за подбор на проекти за интеграция на маргинализираните общности, в т.ч. роми, мигранти и други МИГ ЛОМ, с финансовата подкрепа на ОП РЧР, обявява процедура за подбор на проекти № BG05M9OP001-2.100 МИГ ЛОМ „Интеграция на маргинализираните общности, в т.ч. роми, мигранти, други“ – 2020.
Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”, Инвестиционен приоритет 1 „Социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности като ромите“, Специфична цел 1 на ОП РЧР: Увеличаване на броя на лицата от уязвими етнически общности, включени в заетост, образование, обучение, социални и здравни услуги с фокус върху ромите, мигранти, участници с произход от други държави.
Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ – ЛОМ, която покрива територията в административните граници на Община Лом и включва град Лом и селата Добри дол, Долно Линево, Замфир, Ковачица, Орсоя, Сливата, Сталийска махала, Станево, Трайково.
 Дейностите, които ще получат подкрепа включват: 
1. Подобряване достъпа до заетост
2. Подобряване достъпа до образование 
3. Подобряване достъпа до социални и здравни услуги 
4. Развитие на местните общности и преодоляване на негативните стереотипи
Общ размер на бюджета на процедурата: 195 580.00 лв.
Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси:(https://еumis2020.government.bg и интернет страницата на МИГ ЛОМ - http://miglom.org/
Крайният срок за представяне на проектни предложения: 2 декември 2020 г., 17.30 ч.
Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.

Документът е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси ” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от МИГ Лом и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз.
 
23.10.2020, 18:24 часа
1334 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha