Антична Бонония отваря врати за посетители

Антична Бонония отваря врати за посетители Дни на отворените врати ще се проведат на 24 и 25 октомври, събота и неделя, в античната крепост Бонония във Видин. Посетителите ще могат да се запознаят с работата на археолозите през последните 2 сезона, каза зам.-научният ръководител на проучванията Ваня Ставрева.
"Предлагаме на нашите съграждани и на гостите на града да дойдат на място и да чуят нашите беседи на открито, за да могат не само да чуят това, което говорим, но и да видят с очите си и да се убедят в значимостта на някогашната антична крепост Бонония. Посетителите ще могат да видят, да стъпят и да минат през западната порта, която миналата година успяхме да засечем, а тази година да разкрием изцяло", допълни тя.
Всеки, който е изкушен да научи за миналото на Видин, може да посети обекта и да чуе беседите на археолозите между 11 и 14 часа. 
"Ние ще сме там и ще сме на разположение за всякакви въпроси. Сигурна съм, че ще възникнат такива, когато видинчани видят с очите си върху каква история стъпваме и ходим", каза археологът.
Събитието е част от програмата за Духовния празник на Видин - Димитровден. То е посветено и на 110-годишната на Видинския музей, който възниква като археологическо дружество.
24.10.2020, 12:37 часа
1007 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha