Медицинска сестра от КОЦ-Враца, учители и ученик са сред новите 16 заразени с COVID-19 в областта

Медицинска сестра от КОЦ-Враца, учители и ученик са сред новите 16 заразени с COVID-19 в областта За изминалото денонощие на територията на област Враца има регистрирани 16 нови случая на заразени с коронавирус.
От Регионалната здравна инспекция в града излязоха с подробности за новодиагностицираните. Всички 16 души са поставени под домашна изолация. 
Заразени са 7 жени и 9 мъже. 10 от тях са от Враца, а останалите от Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина и Криводол. Новодиагностицираните са на възраст между 15 и 76 години, като сред тях има 1 ученик и 3-ма учители от СУ "Христо Ботев" в града под Околчица, 1 учител от Основно училище "Христо Ботев" в Мездра, 1 учител от Начално училище "Иван Вазов" във Враца, както и медицинска сестра от Комплексния онкологичен център в областния център.
Общо 61 нови проби са взети за изминалите 24 часа. 36 от тях са по бързи известия от общопрактикуващи лекари за съмнителни случаи от различни общини и населени места в региона. 21 проби са на контактни лица със симптоми и рискови
контактни на потвърдени случаи, сред тях са хора от Враца, Козлодуй, Мездра и Бяла Слатина. 4-ма човека от социални институции също са тестувани за наличието на COVID-19.
С последните случаи 226 става общият брой заразени на територията на областта от началото на пандемията, от тях 211 са на домашно лечение, а останалите 15 са хоспитализирани.
Към момента са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и
предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица /в рамките на 23.10.2020 са
издадени общо 104 нови предписания за карантина на такива лица/.
24.10.2020, 15:57 часа
6211 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha