Съдът в Монтана наказа условно син, пребил болната си майка

Съдът в Монтана наказа условно син, пребил болната си майка Районен съд – Монтана наказа с 2 години „Лишаване от свобода“ условно 27-годишен  мъж, нанесъл побой и причинил травма на тежко болната си майка.
На 9 май 2019 г. в Монтана след семеен скандал в апартамента им П. Й. Я се нахвърлил с юмруци върху майка си В. П., която била претърпяла онкологична операция, и я повалил на пода, където продължил да я удря. Боят престанал чак когато бащата на П. Й. Я. му дал 50 стотинки за кафе и той напуснал жилището. Извиканият екип на Спешна медицинска помощ транспортирал пострадалата жена в лечебното заведение, където лекарите установили изкълчване на лявата й раменна става.Травмата причинила трайно затруднение на движенията на лявата ръка на жената за 3-4 месеца. Съдът призна подсъдимия П. Й. Я. - със средно образование, неженен, безработен и неосъждан, за виновен за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие и по начин, особено мъчителен за пострадалия и го осъди на 2 години „Лишаване от свобода“, като отложи изпълнението на наказанието за срок от 4 години, считано от влизане на присъдата в сила.
Подсъдимият П. Й. Я. бе осъден и да плати по сметка на областната дирекция на МВР в Монтана 151 лева, а по сметка на Районен съд-Монтана 556 лева за експертиза.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Окръжния съд в Монтана в 15-дневен срок.
 
 
26.10.2020, 11:22 часа
520 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha