В Пазарджик спипаха чужденци, извършили серия кражби от аптеки /снимка/

В Пазарджик спипаха чужденци, извършили серия кражби от аптеки /снимка/ В Пазарджик задържаха чужденци, извършили серия кражби от аптеки, съобщиха от полицията.
Оперативните действия започнали преди около три седмици, когато двама непознати влезли в аптека, намираща се в централната част на Пазарджик. Докато единият от мъжете отвличал вниманието на дежурната фармацевтка с въпроси и интерес към определени продукти от щандовете на аптеката, другият проникнал в сервизно помещение и от незаключена каса успял да отмъкне сумата от 1500 лева.
След като разбрали за случилото се работещите в обекта подали сигнал в полицейското управление. На място бил извършен щателен оглед от дежурна група, иззети били и видеозаписи от охранителните камери на аптеката.
С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при районното управление в Пазарджик, които на по-късен етап били подпомогнати от колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция.
С подборна информация за случая били запознати и служители от Главна дирекция „Национална полиция“. Те обобщили получените от страната данни и установили, че подобни случаи са регистрирани на територията на столицата и на Варна.
В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни действия не след дълго криминалистите идентифицирали самоличността на извършителите - трима грузински граждани, на възраст между 29 и 30 години.
Установено е, че всеки от тях имал строго определена роля в осъществените посегателства - един осигурявал оттеглянето с автомобил, друг отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото от където да бъде извършено посегателството.
При извършените процесуални действия под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик са иззети веществени доказателства, имащи отношение към извършената от тях престъпна дейност. Тримата са задържани в обитавана от тях квартира на територията на София и са приведени в ареста в Пазарджик.
С постановление на наблюдаващия прокурор, срокът за задържане на двама от тях е удължен до 72 часа. Внесено е и искане в Районния съд в Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".
26.10.2020, 15:09 часа
594 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha