Съдят жена, теглила пари от карта на пенсионерка в София

Съдят жена, теглила пари от карта на пенсионерка в София Софийската градска прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу жена за извършено от нея престъпление - използване на банкова карта на пенсионерка, съобщиха от обвинението.
На 8 юли 2019 г., пенсионерка пазарувала в хранителен магазин. Предприела пътуване с градския транспорт, след което влязла в аптека, за да си купи лекарства. Жената отворила чантата си, за да извади портмонето си, когато установила липсата му.
В него, освен сумата от 170 лева, имало лични документи и две банкови карти. Тя веднага се обадила в съответните банки, за да блокира дебитните карти, на една от която била превеждана пенсията й.
Впоследствие, след като получила новоиздадената карта, тя направила проверка на наличността по сметката. Оказало се, че с четири трансакции от нея била изтеглена сумата от 1600 лева. Жената подала жалба до полицията.
В хода на разследването на случая е било установено, че парите били изтеглени от неизвестна жена от АТМ устройство на бул. „Витоша“ в столицата.
В резултат на извършените техническа и видеотехническа експертизи на оптичния носител от камерата на АТМ терминала и записите от охранителната камера, е била установена самоличността й - 36-годишна жена.
Тя поставила картата в банкомата, въвела код на клавиатурата и осъществила четири трансакции с чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра й. Предстои наказателното производство срещу обвиняемата да продължи в съда.
26.10.2020, 16:18 часа
351 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha