Преобразуват забавачница във Враца поради липса на деца

Преобразуват забавачница във Враца поради липса на деца Врачанските общински съветници приеха преобразуването на ДГ „Звездица", стана ясно от редовната сесия на местния парламент.
Проектът бе одобрен с 20 вота „за“, 12 – „против“ и 3-ма "въздържали се".
Заместник-кметът на община Враца – Петя Долапчиева внесе предложението на общинския съвет за забавачницата, засегната от намаляването на броя на децата в последните години. Притеснителен е фактът, че ежегодно приемът на малчугани в детската градина намалява и тя вече не е сред предпочитаните от родителите. От началото на учебната година в заведението се обучават и възпитават 65 деца.
Друг мотив за предложението е, че на територията на община Враца няма друга детска градина, в която да има под 100 деца.
Имайки предвид мотивите, местният парламент прие ДГ “Звездица“ – Враца да бъде преобразувана във филиал „Звездица“ на ДГ “Звънче“. Както и съществуващият в момента филиал на „Звездица“ в с. Бели извор, да се превърне във филиал на ДГ “Вълшебница“ в областния град.
Наличният инвентар, сградният фонд и дворните площи, ще бъдат приети за стопанисване и управление съответно за ДГ “Звездица“ – Враца от ДГ “Звънче“ – Враца, за филиала на ДГ “Звездица“ в с.Бели извор от ДГ “Вълшебница“ – Враца.
На сесията стана ясно, че преобразуването не налага съкращаване на нито една педагогическа, медицинска или непедагогическа длъжност.
Решението за забавачницата предизвика бурни дебати сред сенаторите.
27.10.2020, 13:58 часа
2747 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha