Убиха трима души в църква в Ница, има и ранени /снимки/

Убиха трима души в църква в Ница, има и ранени /снимки/ Трима души са убити при нападение с нож във френския град Ница, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на местните власти.
Според данните за случилото се едната жертва е била обезглавена.
Нападателят е нахлул в местна църква, където е убил двама от присъстващите. Има и ранени, но точната бройка все още не е ясна. По първоначални данни става въпрос за тероризъм, коментира кметът на града Кристиан Естроси в „Туитър“.
Нападателят е задържан на място.
Атаката идва малко след убийството на френския учител Самуел Пати. Той беше убит, защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед.
След убийството на Пати френските власти, подкрепени от много обикновени граждани, бяха категорични, че карикатурите могат да бъдат показвани. Те бяха препечатани в повечето френски медии, което предизвика гняв в мюсюлманския свят. Това доведе до обвинения срещу френския президент Еманюел Макрон, че преследва анти-ислямистка цел.
Все още не е ясно дали атаката в Ница е свързана по някакъв начин с Пати, но френските власти от дни предупреждават, че е вероятно да има нови терористични нападения.
29.10.2020, 11:38 часа
529 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha