МИГ Лом приема проекти за подобряване качеството на живот на възрастни и хора с увреждания

МИГ Лом приема проекти за подобряване качеството на живот на възрастни и хора с увреждания МИГ Лом кани желаещите да представят проектни предложения по мярка 12 от стратегията за ВОМР на МИГ Лом посредством процедура на подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура BG05M9OP001-2.117 „МИГ ЛОМ за по-добър достъп до устойчиви услуги на достъпна цена, вкл. здравни и социални услуги – интегриран подход – 2020“.
Процедурата има за цел да подобри качеството на живот на хора с увреждания, възрастните в риск, лицата на възраст над 65 години в невъзможност за самообслужване, живеещи на територията на МИГ ЛОМ, чрез осигуряване на социални и здравни услуги в общността на достъпна цена и високо качество и отговаряща в максимална степен на техните потребности
Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския Социален Фонд чрез приноса на ОПРЧР за Водено от общностите местно развитие.
Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос  2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”, Инвестиционен приоритет 3 „Повишаване на достъпа до услуги, които са на достъпна цена, устойчиви и висококачествени, включително здравни и социални услуги от общ интерес” на ОП РЧР. 
Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ Лом.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1. Предоставяне на подкрепящи услуги - социални и здравни, в т.ч. интегрирани междусекторни услуги в общността или в домашна среда според индивидуалните потребности на лицата с увреждания и хората над 65 г. в невъзможност за самообслужване:
-    Осигуряване на грижа за хора с увреждания или възрастни хора над 65 годишна възраст в невъзможност за самообслужване за задоволяване на ежедневните им  потребности;
-    Осигуряване на подкрепа за хора с увреждания или възрастни хора над 65 годишна възраст в невъзможност за самообслужване при поддържане на хигиена на обитаваното жилище, пазаруване и приготвяне на храна, пране и други комунално-битове дейности;
-    Осигуряване на подкрепа за хора с увреждания или възрастни хора над 65 годишна възраст в невъзможност за самообслужване, насочена към социална работа и консултиране във връзка с задоволяване на потребностите от организация на свободното време и осъществяване на контакти;
-     Дейности за осигуряване  на достъп до социални услуги в общността, културни образователни и други услуги, подкрепа за извършване на социални и психологически консултации и други, според потребностите на лицето.
2.    Предоставяне на услуги за подобряване достъпа до здравеопазване и промоция на здравето за лицата с увреждания и възрастните хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване. 
Ще се подкрепят дейности, насочени към информиране, здравно – консултативни услуги за превенция и здравословен живот, достъп до здравни услуги, като неразделна част от комплексните услуги за социално включване, рехабилитация,  здравни услуги в домашна среда, като например: вземане на кръвна проба, измерване на кръвно налягане, поставяне на катетър, поставяне на инжекция, медицински преглед, според индивидуалните потребности на лицата от целевите групи. 
Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси:
(https://umis2020.government.bg и интернет страницата на МИГЛОМ: http://miglom.org/
Краен срок за представяне на предложенията: 30 ноември, 17,30 ч.
Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg

Документът е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси ” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от МИГ Лом и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз.

 
30.10.2020, 12:39 часа
1120 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha