Община Мездра почете дългогодишни читалищни дейци по повод Деня на будителите /снимки/

Община Мездра почете дългогодишни читалищни дейци по повод Деня на будителите /снимки/ По случай Деня на народните будители - 1 ноември, Община Мездра връчи възпоменателни плакети за принос в развитието на читалищната дейност в общината на четирима дългогодишни читалищни работници, съобщиха от местната управа.
Това са библиотекарите Милка Пухалска от НЧ „Просвета 1897“ - с. Долна Кремена, Мариана Димитрова от НЧ „Наука 1919“ - с. Лик, Лиляна Лещарска от НЧ „Просвета 1928“ - с. Царевец и Гергина Георгиева от НЧ „Христо Ботев 1927“ - с. Елисейна. 
Специално отличие за принос в развитието на културата в община Мездра и по повод неговата 70-годишнина получи Петко Котларски - дългогодишен главен експерт „Култура” в Общинската администрация. 
Водещ на награждаването бе Валерия Йорданова, а отличията връчи кметът на Мездра Иван Аспарухов. 
„В извънредната обстановка, в която се намираме в момента, е особено важно да отдадем почит на нашите съвременни будители. На тези, които с поведението си, с работата си, с усилията си за съхраняване на българщината, са достойни и заслужават да бъдат отличени", каза по време на церемонията Аспарухов. 
"Използвам повода, за да поздравя в аванс с предстоящия празник всички хора от община Мездра, които творят в сферата на културата, на образованието, на изкуството, ако щете - и на спорта. Всички, които са свързани по някакъв начин с Духа. Защото, в крайна сметка, Духът е този, който ще създаде материалното, ще създаде благополучието, както на местната общност, така и на държавата като цяло. Бъдете честити!“, допълни още той.
 
30.10.2020, 14:09 часа
593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha