Писатели се срещат с деца и ученици в Монтана, Видин и Лом

Писатели се срещат с деца и ученици в Монтана, Видин и Лом "Разказвачът на приказки" среща възпитаници на монтански детски градини и основни училища с български писатели. Инициативата стартира от 1 ноември в цялата страна и на територията на общините Монтана, Лом и Видин.
Живите срещи на авторите с децата ще се състоят при спазване на всички предписания и протоколи за безопасност при работа с децата в условия на COVID-19, обяви "Разказвачът на приказки" Константин Кирил Иванов.
"Това, което правим, е да намерим най-добрия, подходящ, интересен, забавен и предизвикващ любопитството и вниманието на децата начин, да четеш най-вече български детски книги".
Живите срещи на авторите с децата са и емоция, и възможност да видиш човек, който е написал книгата, която държиш в себе си и да му зададеш всички въпроси, които ти хрумват, коментира инициативата Константин Кирил Иванов.
"Всяка една среща е съпътствана с пътуващата книжарница на "Разказвачът на приказки". След срещите децата винаги могат да си вземат автограф от автора, единствено и само при одобрение от страна на родителите, разбира се. Да си закупят тази книга на преферентна цена. Всички книги на авторите са на по-ниски цени от обявената на корицата обикновено. Затова преди автора да гостува в даден клас, ние оставяме или изпращаме предварително книги на автора, така че да могат децата да четат от нея, да се запознаят с нея, родителите да я разгледат".
Партньори на инициативата за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки" са над 130 български автори на детска литература, носители на национални и международни награди. В Монтана децата ще се срещнат с повече от 30 писатели. Тези срещи са и една възможност книгите на авторите да стигнат до домашните библиотеки на малките читатели.
31.10.2020, 12:19 часа
603 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha