Заради терористичните атаки: Засилват граничния контрол в рамките на Шенген

Заради терористичните атаки: Засилват граничния контрол в рамките на Шенген Новите мерки срещу терористични атаки са засилване на граничния контрол и удвояване на охраната в рамките на Шенген, обяви френският президент Еманюел Макрон по време на обиколка на френско-испанската граница.
Целта е да се противодейства на терористичната заплаха и да се пресече трафикът и нелегалната имиграция към Франция. Макрон ще предложи на Европейския съвет през декември и цялостна реформа на Шенген.
Съобщението идва в контекста на вълна от терористични атаки, включително нападението с нож в църква в Ница, за което беше обвинен мигрант от Тунис.
По думите на Макрон атентатите във Франция и Австрия ясно показват, че навсякъде има риск от терористични нападения. Терористите се организират чрез социалните мрежи и интернет, но също физически преминават границите, каза още държавният глава на Франция.
"Като взехме предвид терористичната заплаха и повишаването миналата седмица на тревогата за сигурност, решихме да засилим нашия граничен контрол в рамките на Шенген. Решихме да удвоим граничните служители. Това означава, че от 2400 полицаите, жандармеристите и военните стават 4800 на брой", обяви френският президент.
06.11.2020, 14:18 часа
718 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha