Над 25 хиляди нарушители са засечени по пътищата във Врачанско от началото на годината

Над 25 хиляди нарушители са засечени по пътищата във Врачанско от началото на годината 25 243 нарушители на пътя са заснели камерите на КАТ-Враца в областта от началото на годината досега, съобщиха от областната дирекция.
За отчетения период са проведени 332 специализирани полицейски операции.
Съвместно с областните комисии по безопасност на движението се извършват проверки на състоянието на пътната мрежа, знаковото стопанство, еластичните огради, маркировката и други фактори, влияещи върху безопасността на движението по пътищата от първи и втори клас пътна мрежа, като за констатираните проблеми се изготвят сигнални писма до стопаните на пътя за предприемане на мерки. През отчетения период на 2020 година са изпратени 114 броя сигнални писма-предписания.
Установените нарушения по Закона за движение по пътищата и Кодекса по застраховането са 37 772, установените с акт са 5 481, а установените с фиш – 32 291.
Най-голям дял, от установените нарушения, заемат превишената скорост – 25 243 и нередовните пътни документи – 2 290.
За периода са спипани и 282 неправоспособни водача.
Активизирана е дейността с наличните автоматизирани технически средства за контрол с цел постигане на превантивен ефект върху категорията водачи, които са склонни да извършват нарушения на Закона за движение по пътищата. Устройствата за снимане на нарушителите пък са модифицирани с възможност за експлоатация в тъмната част на денонощието.
Редовно се провеждат специализирани полицейски операции по метода Широкообхватен контрол и акции по малките населени места с извършване проверки на всички МПС и водачи, преминаващи по определени участъци от републиканската пътна мрежа. Провеждат се и тематични операции по линия на “TISPOL” с различна насоченост.
 
06.11.2020, 16:22 часа
809 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha