Удариха с 16 бона некоректни врачански шефове

Удариха с 16 бона некоректни врачански шефове За времето от 1-ви до 31-ви октомври Инспекцията по труда дейността на дирекцията е била насочена приоритетно към решаване на получените жалби и сигнали. Извършен е и контрол по въвеждане на противоепидемичните мерки, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19. Акцент в контролната дейност на дирекцията са и обектите на контрол в секторите „Строителство“ и „Селско стопанство“, които са идентифицирани като рискови както по отношение изпълнението на трудовите правоотношения, така и по безопасността на труда. 
През изминалия месец са проверени 105 предприятия от различни отрасли на икономиката, от тях 8 са били
проверени за първи път, 3-ма са работещи чужденци, а непълнолетни не са установени.
Извършени са 5 проверки по постъпили сигнали от граждани и организации, а проверки разпореждане на висшестоящи организации няма. 
Извършени съвместни проверки с МВР – 2 бр., НАП – 4 бр., НОИ – 7 бр., ДНСК – 1 бр., РЗИ - 8 бр. и 2 с РИОСВ, както и представители на работниците и служителите - 16 бр.
Констатирани са общо 272 нарушения, като 2 от тях са неизпълнени предписания.
В резултат на извършените през периода проверки и с цел отстраняване на констатираните нарушения инспекторите по труда са дадени 262 бр. задължителни за изпълнение предписания. Потърсена е и административно-наказателна отговорност от нарушителите. Съставени са актове за административни нарушения – 14 бр. - от тях за работа без трудов договор – няма, за неизпълнени предписания са 2 бр. 
Издадени са 14 бр. наказателни постановления за обща сума от 16 000 лв., всички на работодатели.
Влезли в сила наказателни постановления за предходен период са 7 бр. за сумата от 6 700 лв. 
Регистрирани колективни трудови договори (КТД) и анекси към тях – 7 бр.
Възстановени изгубени трудови книжки – 2 бр.
 
13.11.2020, 16:45 часа
1354 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha