Пламен Данаилов: Защо Бойко Борисов не се похвали с над 9 млрд лева необслужвани кредити?

Пламен Данаилов: Защо Бойко Борисов не се похвали с над 9 млрд лева необслужвани кредити? След грандиозния гаф от вчера, днес министър председателят реши да замаже положението с данни от Евростат. Угодно и удобно ни бяха представени едностранчиво част от данните и то до м. 09 / 2020 г. Беше ни представена единствено информация за индустриалното производство.
Това, което не ни беше представено е, че българската икономика се е свила с 5,2% към края на третото тримесечие. Факт е, че България е с един от най - високите ръстове на безработица в ЕС, като тенденцията за увеличаване на безработицата се запазва. Не ни бяха представени данни за увеличаващия се дефицит. Защо министър председателят не се похвали с над 9 млрд лева необслужвани кредити, според данни на БНБ?
Но не това са най - важните данни! Въпреки желанието да демонстира и да ни убеди колко много е направено за здравната система, факт е, че България е страната с най – висока смъртност в ЕС и една от най – бързо изчезващите нации в света, а и допълнително започва да изпреварва по смъртност от Ковид 19 всички страни от ЕС. Факт е, че това се дължи на липсата на адекватни мерки.
Ситуацията е динамична и в момента данни до месец септември изглеждат като "стара новина", но по - важен е въпросът какво следва и сега накъде?
Никой вятър не е попътен, когато капитана не знае към кое пристанище пътува!
Съдейки по данните правителството не се справя добре! Направо се провали! Не е ли време за промяна?

Икономистът Пламен Данаилов, фейсбук
13.11.2020, 16:11 часа
1596 1
Коментари

валери

13.11.2020, 16:41 часа
Браво!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha