Изправят пред съда насилник от Монтанско, пребил майка си с бастун

Изправят пред съда насилник от Монтанско, пребил майка си с бастун Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ц.П., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК /нарушена заповед за защита от домашно насилие/, научи агенция BulNews.
Спрямо петдесет и седем годишния обвиняем П. имало издадена от съда заповед за незабавна защита от домашно насилие, влязла в сила на 30.06.2020 г. Мъжът бил отстранен от съвместно обитаваното с майка му жилище в село Трайково. За срок от една година му било забранено да я приближава, както и местата й за социални контакти и отдих на разстояние по-малко от 20 метра. Мъжът бил предупреден, че при неизпълнение на заповедта ще бъде задържан и незабавно ще бъде уведомена прокуратурата.
Въпреки връчената му заповед обвиняемият не я изпълнил и продължил да живее в същия имот. Около 18 часа на 17 октомври тази година той влязъл в стаята на майка си и започнал да я обижда. Взел бастун и с него нанесъл удари на възрастната жена. Пострадалата подала сигнал в Районното управление на полицията. Били констатирани наранявания по лицето й.
В хода на разследването на случая обвиняемият П. не се е признал за виновен. Заявил е, че ще продължи да живее във въпросния имот, който е на баща му. Обвинил е майка си в упражняван срещу него тормоз.
Наказателното производство ще продължи в съда.
 
18.11.2020, 08:50 часа
722 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha