Вижте шест вида яйца, които могат да навредят повече, отколкото отрова

Вижте шест вида яйца, които могат да навредят повече, отколкото отрова Кой не обича яйца? Те са една от най-често срещаните закуски по цял свят. Освен това начините за приготвянето им и ястията, в които може да се използват са безброй.
В същото време обаче трябва да се внимава с тази храна, защото колкото полезна, може да стане и опасна при определени условия. 
Потребител на WeChat посочи шест опасни вида яйца, които могат да навредят повече на тялото, отколкото отрова. По-специално той предупреди да не се ядат сурови яйца, които могат да причинят диария.
Според автора суровите яйца съдържат също авидин и антитрипсин, които могат да повлияят негативно на усвояването от организма на яйчен белтък.
Внимавайте с яйцата, в които белтъкът се смесва с жълтъка. Те могат да се използват само ако белтъкът е запазил своята прозрачност: ако се замъгли и започне да има неприятна миризма, по-добре е да откажете такава храна.
Също така не се препоръчва да се ядат яйца с прилепнал към черупката жълтък, особено ако е потъмнял, както и яйца с напукани черупки, тъй като те стават уязвими на бактерии.
Освен това не трябва да ядете яйца с плесен и черни петна, както и яйца с пилешки ембриони - те могат да бъдат заразени с Е. coli, салмонела, стафилококи и други бактерии и паразити.
Идеалният начин за сваряване на яйца е, ако не се потапят във вряща вода, а първо се сложат на студено в продължение на десет минути. След готвене следвайте същата процедура.
18.11.2020, 09:19 часа
869 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha