В САЩ екзекутираха брутален убиец, чакал 25 г. изпълнение на присъдата

В САЩ екзекутираха брутален убиец, чакал 25 г. изпълнение на присъдата Затворникът Орландо Хол бе екзекутиран в четвъртък вечерта в Тер От, щата Индиана, след като Върховният съд отказа спиране на изпълнението на смъртната му присъда, съобщи CNN.
49-годишният Хол бе осмият затворник, екзекутиран от федералното правителство тази година след 17-годишно прекъсване на екзекуциите.
Той бе осъден на смърт за извършеното през 1994 г. Отвличане, изнасилване и убийство на 16-годишната Лайза Рене, студентка, мечтаеща да стане лекар.
Хол и негови съучастници от група за трафик на марихуана в щата Арканзас, отпътували в Тексас за да си вземат 4700 долара от мъж, когото подозирали в кражбата им.
16-годишната сестра Лайза Рене била вкъщи и отказала да отвори вратата пред мъжете. Престъпниците нахлули вътре и я отвлекли до мотел в Арканзас, въпреки че тя нямала никаква връзка с трафика на дрога.
След като се гаврили с момичето, Хол и неговите съучастници я пребили с лопата и я погребали жива в парк. Той бе признат за виновен и осъден на смърт през 1995 г., оттогава чака 25 г. изпълнението на присъдата.
20.11.2020, 14:49 часа
623 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha