Съдят бившия борец, взривил колата на адвокат Красимир Босев в Монтана

Съдят бившия борец, взривил колата на адвокат Красимир Босев в Монтана В разпоредително заседание Окръжен съд – Монтана насрочи за разглеждане по общия ред на 9 и 10 декември 2020 г. Наказателно от общ характер дело, съобщиха от обвинението.
То е за палеж с повишена опасност и значителни вреди срещу 56-годишния бивш борец, с прякор Баджика - Ц. П. В. Той е обвинен в това, че на 7 октомври 2019 г. в Монтана, в гараж - част от жилищна кооперация на ул. „В. Левски“ 42, възпламенил горивно-кислородна смес и запалил лек автомобил „Волво“ на стойност 45 605.59 лева, собственост на „Р. Л. Б.“ ООД и ползван от Красимир Босев.

Бивш борец взривил колата на адвокат Красимир Босев в Монтана срещу 500 лева

От деянието са последвали значителни вреди и на друго имущество – апартаменти, техника и вещи, като пожарът е представлявал опасност за живота на част от обитателите на сградата и е имало опасност да се разпростре в цялата кооперация. Общият размер на причинените от палежа щети е 71 769.58 лева. На насрочените дати ще бъдат разпитани свидетелите по делото.   
Окръжен съд отхвърли искането на Ц. П. В. за отвод на прокурора като неоснователно. Като неоснователно бе отхвърлено и искането на подсъдимия за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Подсъдимият не е посочил уважителни причини за изменение на мярката си, не са възникнали и нови обстоятелства след последното потвърждение на мярката на Ц. П. В. от Апелативен съд, които да налагат такова изменение.
С оглед на тежестта на престъплението и достатъчното доказателства на този етап за обосновано предположение, че той е извършител на палежа, както и високата обществена опасност на подсъдимия и опасността да се укрие или извърши друго престъпление, окръжният съд потвърди мярката „Задържане под стража“ на Ц. П. В. 
Определението на съда в частта за потвърждение на мярката за неотклонение може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Апелативен съд – София. 
 
20.11.2020, 14:39 часа
4690 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha