Черна вест! Двама мъже от Врачанско изгубиха битката с коронавируса

Черна вест! Двама мъже от Врачанско изгубиха битката с коронавируса Двама мъже от Врачанско починаха от коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. 
издъхнали са двама мъже на 44 и 48 години. Единият е бил хоспитализиран в болницата в Козлодуй, а другият в тази в Монтана.
За изминалото денонощие на територията на областта бяха регистрирани 73 нови заболели с опасната зараза. 5-ма от тях са настанени в многопрофилната лечебница във Враца, а останалите се лекуват вкъщи.
Сред новоустановените са 34 човека от Враца - 22 жени и 12 мъже, 9 от Бяла Слатина, 6 от Мездра, 2-ма от Долна Кремена, 4-ма от Хърлец, 2-ма от Козлодуй и по един от Търнава, Голямо Пещене, Згориград, Паволче, Добруша, Уровене, Брусен, Горна Кремена, Игнатица, Люти дол, Крушовица, Оряхово, Роман, Оселна и Струпец.
Сред горепосочените случаи има 8 лица от детски и ученически колективи - 2-ма учители от ППМГ "Акад. Иван Ценов" във Враца, учител от Езиковата гимназия във Враца, директорът на СОУ "В. Кънчов" - Враца, учител от ОУ "Кирил и Методий" в Бяла Слатина, учител от Краводер, учител от детска градина "Детелина" в Бяла Слатина и ученик от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Мездра.
За изминалите 24 часа са взети 65 нови проби. 62 от тях са по бързи известия за съмнителни случаи от лекари и 3 на контактни лица.
1570 са активни случаи на коронавирус в региона към момента, като 1468 се лекуват у дома, а 102-ма са хоспитализираните. 53-ма са починалите, 455 са преборили опасния вирус.
За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за
установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица, като в рамките на вчерашния ден са изготвени общо 175 нови предписания за карантина на такива лица.

*Снимката е илюстртивна
21.11.2020, 16:23 часа
5488 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha