Днес ще бъде слънчево, но със северен вятър

Днес ще бъде слънчево, но със северен вятър Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 6° и 11°, в София около 7°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.
През нощта облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб североизточен вятър. Минимални температури между минус 3° и 2°, в София около минус 1°. В Източна България ще духа слаб северен вятър.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, преди обяд по южното крайбрежие все още 4 бала.
Над планините също ще бъде предимно слънчево, с повече облаци все още в сутрешните часове. Ще духа умерен северозападен вятър, преди обяд от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около 0°.
В началото на новата седмица облачността, отначало висока, след това и средна, временно ще се увеличи, но ще остане почти без валежи. Дневните температури ще се повишат.
В понеделник ще духа слаб до умерен западен вятър. Във вторник вятърът временно ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната - от север-североизток, дневните температури там слабо ще се понижат.
До края на деня вятърът навсякъде ще отслабне и в сряда ще бъде почти тихо.
В планинските райони ще бъде слънчево, затоплянето там ще продължи.
В равнинната част от страната сутрин на много места ще е мъгливо или с ниска облачност, но през деня в повечето райони видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. По-трайни ще бъдат мъглите по поречието на Дунав, а дневните температури там ще остават по-ниски.
22.11.2020, 08:07 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha