Смях в мрежата! Подигравки с Мол "Видин" заради пълна с грешки табела на английски /снимка/

Смях в мрежата! Подигравки с Мол "Видин" заради пълна с грешки табела на английски /снимка/ Пълна с грешки табела с мерки срещу COVID-19 в Мол "Видин" разтърси социалните мрежи, установи проверка на агенция BulNews. 
Жител на града е посетил търговския център и е забелязал, че в указанията има много правописни и граматични неточности. Той е направил снимка и я е публикувал в група във фейсбук, където веднага заваляха куп негативни реакции и коментари.
В 5 от 6 изречения в нея думата please (моля) е изписана като "pleas". Вероятно изготвилите табелата са изпитали затруднения с превода на няколко прости изречения и са използвали гугъл преводача, за да се справят със задачата. Както често се случва на тези, които прибягват до него, преводът е буквален и често неточен.
Дали от бързина или от незнание, в 3-тата противоепидемична мярка думите "най-малко" са изпуснати в превода на английски. Така тези, които четат на български, трябва да спазват най-малко 2 метра дистанция, а четящите превода - точно 2 метра.
4-тото указание - "Изчаквайте на опашките на разумно разстояние" e превено като "Pleas wait keep a safe distance in the queue" (Moля изчакайте спазвайте безопасна дистанция на опашката).
В 5-ата мярка в табелата отново има правописна грешка, но в изписването на български език - думата безконтактно в нея е "безнонтактно". Словоредът на изреченията в него също е неправилен и на двата езика. 
Оказва се, че в табелата, съдържаща 6 противоепидемични мерки срещу коронавируса, има 10 грешки. Това говори за неграмотността както на хората, които са я изготвили, така и на човекът от Мол-а, който я е одобрил. Вероятно това е и причината на нея да има и картинки, за да може тези, които не са достатъчно изобретателни, за да разберат превода, да се ориентират по тях. 
Видинчани са единодушни, че е недопустимо да има такива елементарни грешки в единствения Мoл в града, който се посещава и от хора от други населени места и съседни държави. 
Агенция BulNews предлага на управителите на Мол "Видин" безплатно изготвяне табелата, за да спести още подигравки на клиентите.
23.11.2020, 08:50 часа
7310 3
Коментари

Йййй

23.11.2020, 10:11 часа
Ей такива като тия пишат мн. число с "й"! И смятат, че това е в реда на нещата. Но внимание: фея - фей, Гея - Гей!

Баце Леко

23.11.2020, 10:08 часа
Имат си цяла езикова гимназия, да бяха се допитали до някой преподавател! И по - зле ще става! И по телевизиите масово се правят грешки дори на български!

moro

23.11.2020, 09:41 часа
Аман от неграмотници!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha