Вижте 4 признака, че сте прекарали COVID-19 безсимптомно

Вижте 4 признака, че сте прекарали COVID-19 безсимптомно Сега това е най-честата диагноза в цял свят. Все повече хора прекарват болестта, а някои за жалост не успяват да се преборят с този бич. Понякога заразата има и леки симптоми, а някои хора я изкарват на крак, без дори да разберат, че организмът им е бил изложен на голяма опасност. 
Учени са провели изследвания и са установили, че има няколко симптома, които може да ви разкрият, че вече COVID-19 е зад гърба ви и сте прекарали болестта.
Разбира се, тези признаци може да не се проявяват при абсолютно всички, тъй като всеки организъм е различен, но според наблюдения на пациенти и хора, прекарали това заболяване, тези признаци се забелязват при повечето изследвания. Какви са тези знаци?

1. Възпаление на очите 
- конюктивит
- ечемик
Тези проблеми могат да показват, че сте изкарали коронавируса, а в някои случаи тези симптоми се появяват дори по време на самата болест, но това е изключително рядко. 

2. Проблеми с червата
- диария
- запек
- болки в корема
По някаква причина тези симптоми се появяват след преминаването на болестта. Има обаче и още нещо. Ако вашата ковид инфекция протича в тежка или умерена форма с признаци на грип, хрема, кашлица, висока температура и т.н. то тогава подобни чревни проблеми може да се появят и по време на самото заболяване.

3. Слабост
Всеки познава чувството на умора и слабост, но в сравнение с това, през което преминават болните от коронавирус, това са просто цветя и рози. Лекари казват, че това отслабване на организма може да се наблюдава при някои хора, прекарали COVID-19, дори и в рамките на следващата година.

4. Загуба на вкус и мирис
Този симптом се приписва на един от тези в хода на самото заболяване и често се появява по време на протичането на болестта. Всичко тук обаче отново не е толкова просто, както при точката с червата.  Ако сте загубили мирис и вкус по време на заболяването, то тогава ще имате и други симптоми, типични за COVID-19. Ако обаче ги изгубите и нямате никаква друга симптоматика, то най-вероятно вече сте били болни и сте изкарали коронавируса. 

Има и още няколко признака, които могат да показват, че сте се разболели - задух, учестен пулс, ниско кръвно налягане, загуба на тегло.

Важно: Тези признаци не доказват, че сте имали коронавирус и могат да сигнализират и за други напълно различни проблеми. Важно е винаги да се свързвате с личния ви лекар при каквито и да е съмнения.
22.11.2020, 15:12 часа
12585 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha