76 състезатели от цялата страна караха на "Grand Prix Лехчево" /снимки/

76 състезатели от цялата страна караха на "Grand Prix Лехчево" /снимки/ 76 състезатели от цяла България взеха участие в традиционния мотокрос „Grand Prix Лехчево 2020”. За пета поредна година община Бойчиновци, местният клуб МХ Лехчево и спонсори, проведоха състезание на 1800 метровото трасе в местността „Кунов Гложак”.
„Благодаря на всички участници, че успяхте да дойдете и да уважите състезанието в Лехчево.В тези трудни времена, в ситуация на коронавирус, приятелите на мотокроса сте тук. Успех на всички”, им пожела кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.
При най-малките, клас МХ 50 на първите три места се наредиха Никола Мутафчиев, Кристиян Андреев и Николай Павлов.
За първи път в състезание участие записаха пилотите от МХ Лехчево – Никола Николов и Йордан Йорданов – младши. Въпреки крехката си възраст те дадоха заявка, че ще продължат традициите на мотокроса в Лехчево.
В МХ 65 Александър Цветков, Георги Гинов и Симеон Тодоров се качиха на почетната стълбичка.
При МХ 85 призьори станаха Даниел Стефанов, Дани Цанков и Павел Доневски.
В МХ2 класирането е следното: Алекс Димитров, Димитър Грозданов и Габриел Недялков от Кнежа.
В МХ1 - Стефан Нейчев, Ивелин Манев, Марин Маринов. В МХ3 250 - Едуард Иванов от Лом, Любослав Бачийски, Георги Иванов.
В клас МХ3 450 на първите три места се наредиха Томислав Томов, Симеон Венев и Николай Колев.
При ветераните победата спечели Калчо Димов, следван от Захари Томов и Емил Балджийски. Илиян Гоцов и Стамен Захариев от Монтана, са съответно четвърти и девети, а представителят на домакините от Лехчево, и един от организаторите Цветан Енчев зае пето място.
„Благодаря на кмета на община Бойчиновци, на приятелите ми от клуба в Лехчево и на всички, които помогнаха да проведем традиционния мотокрос тук. Никак не е малко за пет поредни година да проведеш шест състезания. Това ни коства много, но си заслужава”, коментира Цецо Енчев.
Призьорите получиха купи, парични и предметни награди. Състезането по мотокрос за Grand Prix на Лехчево премина при стриктното спазване на всички противоепидемични мерки свързани с ковид 19. От предвидените 11 кръг за календарната година се състояха само три.
23.11.2020, 12:48 часа
1122 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha