Дариха лаптопи на ученици от Берковица

Дариха лаптопи на ученици от Берковица Жест на благородство прояви компанията DXC Technology България, която дари 15 лаптопа на Трето основно училище „Иван Вазов“ в Берковица, съобщиха от местната администрация.
Преносимите компютри ще бъдат използвани за обучението на възпитаниците от учебното заведение и ще обезпечат в случай на преминаване към обучение в електронна среда необходимостта от електронни устройства за учениците, които на разполагат с такива.
От името на дарителите техниката беше предоставена на училището от Богдан Николов, бивш възпитаник на Трето основно училище и настоящ служител в компанията-дарител.
„За нас беше много полезна и срещата на Ученическия съвет в училището с г-н Николов, който разказа на учениците каква дейност развива неговата компания и защо е решила, че е изключително важно да подкрепи българските ученици, за да има все повече успели деца, които да работят и да се реализират в България. Г-н Николов подчерта колко важно е за всички деца да се учат усърдно, защото именно усвояването на знания в сферата на математиката, информационните технологии и природните науки би им помогнало да изпълнят мечтите си“, споделиха от образователната институция.
Ръководството, учителите и учениците благодарят от сърце за щедрия жест и дадената възможност за постигане на по-високо качество на образователния процес в училището чрез предоставената им техника.
23.11.2020, 16:55 часа
587 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha