Арестуваха двама в Карнобат за телефонна измама

Арестуваха двама в Карнобат за телефонна измама Двама мъже са задържани в Карнобат за телефонна измама, при която са отнети 11 000 лева от възрастна жена. Това съобщи на пресконференция в Бургас наблюдаващия случая прокурор Милена Стойчева, цитирана от БТА.
Задържаните са на 21 и 25 години. Единият от тях се е представил по телефона за служител на полицията. Убедил е пострадалата /79 г./ да изтегли спестяванията си и да ги остави до магазин за хранителни стоки в Айтос. На посоченото място тя оставила в найлонов плик 11 000 лева и 62 евро. Двамата са заловени веднага след като взели парите.
При извършените процесуално -следствени действия в обитаваните от тях жилища в Карнобат и в Бургас, са открити ценности и вещи, от които може да се направят заключения, че мъжете са съпричастни към извършване на още седем телефонни измами в Карнобат на обща стойност над 90 000 лева, каза Петър Иванов от отдел "Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР-Бургас.
При някои от измамите задържаните се представяли за лекари, като твърдели, че парите били нужни за кръвна плазма на болен.
24.11.2020, 14:59 часа
467 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha