Баба от Видинско влезе във „Фермата“, нахрани участниците с влашки гозби /снимки/

Баба от Видинско влезе във „Фермата“, нахрани участниците с влашки гозби /снимки/ Баба Цеца Христова от видинското село Антимово влезе в телевизионното предаване „Фермата“, научи агенция BulNews.
Цеца е секретар на читалището в населеното място. Тя представи ястия от местната кухня във „Вкусът на баба“, който се провежда всяка сряда.
Възрастната жена имаше за задача да научи състезателите Мария и Петър как се приготвят рибена саламура, кисело зеле с ориз и свинско месо и баница суклия.
По време на снимките баба Цеца бе облечена и в автентична носия, която е на повече от 100 години. Към читалище „Развитие-1926“ в село Антимово има създаден Кулинарен клуб „Забравените ястия на баба“. Той редовно участва на различни събори и фестивали не само в региона, но и в цялата страна, много често съвместно с Ангел Ангелов и неговата Академия „Кулинарен историк“. Именно майсторът готвач, известен със своя „Юнашки тиган“, препоръчва Цеца Христова на продуцентите на телевизионния формат.
Желанието на секретаря на читалището в Антимово е с участието си в предаването да популяризира автентичната местна кухня, така че тя да стане позната в цяла България.
 
26.11.2020, 12:10 часа
4303 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha