Бойко Борисов открадна обръщението си към българите от изявление на шведския премиер /видео/

Бойко Борисов открадна обръщението си към българите от изявление на шведския премиер /видео/ Бойко Борисов и обкръжението му крадат не само от обществени поръчки и еврофондове. Хунтата ГЕРБ присвои дори изявление на премиера на Швеция Стефан Льовен, което Баце препредаде като свое обръщение към народа, пише сайтът Narod.bg.
Скандалът лъсна от видео на министър-председателя, в което цели пасажи се оказаха откраднати от думи на премиера Стефан Льовен, с които той се обърна към шведите на 22 ноември 2020. Кражбата на Баце дойде като обръщение три ди по-късно, на 25 ноември.
Наглото плагиатство бе осветлено от IT специалиста Ивайло Мирчев, който написа следното във фейсбук:
"Защо Бойко Борисов плагиатства от премиера на Швеция?
Преди два дни пуснах обръщение на шведския премиер Стефан Льовен на стената си във фейсбук с български субтитри. Целта ми бе да покажа потресаващата разлика в начина, по който говорят министър-председателите на Швеция и България.
Сега в профила на г-н Бойко Борисов виждам негово обръщение към българите, което хем не ми звучи като написано от него, хем много ми напомни на нещо познато. Изгледах отново видеото от Швеция и с учудване установявам, че цели пасажи от речта на г-н Льовен е копирана в речта на Борисов.
У нас често обичаме да цитираме “Шведския модел”. Борисов обаче е разбрал това буквално. В изложението му има директни цитати от словото на премиера на Швеция. Шехерезада явно се е престарала".

Цялото видео вижте ТУК
26.11.2020, 12:24 часа
1279 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha