Таксиметрови шофьори протестират в центъра на София

Таксиметрови шофьори протестират в центъра на София Няколко десетки автомобили се събраха край храм-паметника, без обаче да създават проблеми за трафика в центъра на София.
Таксиметровите водачи представиха своя разработка за работата си по време на COVID кризата до март, която предлага безплатен превоз за лекари и медицински сестри.
„На база на икономически, социални и статистически данни нашето основно желание е да возим лекари, учители и духовници безплатно – най-важните фигури към настоящия момент“, заяви Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи.
Като компенсация таксиметровите шофьори предлагат компаниите да направят отстъпки от лизинговите схеми и вътрешнофирмените си такси в размер 50 на сто за срок от 3 месеца. А търговските банки да предложат отстъпки по кредитите на таксиметровите компании в същия размер и срок и Българската банка за развитие да ги компенсира в размер пропуснатите ползи за периода.
Георги Димитров допълни, че предложенията са внесени вчера в Министерство на икономиката, което е принципал на ББР.
Водачите настояват дейността им да бъде приравнена към обществения градски транспорт и да се преустанови дейността на фирмите за нерегламентиран превоз, както и да техническият преглед за тях да важи 12 месеца.
26.11.2020, 13:49 часа
649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha