5 мощни магнитни бури ни удрят през декември, ето какво съветват специалистите

5 мощни магнитни бури ни удрят през декември, ето какво съветват специалистите 2020 година си отива със силна геомагнитна активност, като магнитните бури през декември ще са поне 5. Голямата слънчева активност ще започне още в средата на следващата седмица, предупредиха специалистите.
На 3 декември се чака средна по сила магнитна буря. Още в петък обаче се чака ново слънчево изригване, а на 5 декември ще има силна магнитна буря. Следващата силна буря ще е точно на студентския празник - 8 декември.
Коледните празници също ще са със завишена геомагнитна активност. Особено силна ще е бурята на 26 декември. Тя ще продължи през целия ден. Последната магнитна буря за годината ще е на 29 декември и ще се със средна интензивност. И за петте магнитни бури се чака пик в часовете от 16 до 18 часа и от 22.30 до 00 часа. 
Специалистите съветват хората в тези часове да намалят физическата активност и да ограничат алкохола. Задължително е да се взима аспирин, който действа разреждащо на кръвта. За повишената възбудимост се препоръчват успокояващи средства като мента, глог и валериан. Увеличете съня, избягвайте да ядете мазни, пържени, пикантни и нездравословни храни. Пийте повече вода и отделете повече време за разходка на чист въздух.
01.12.2020, 14:18 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha