Арестуваха 2-ма в Гурково, продавали незаконно горива

Арестуваха 2-ма в Гурково, продавали незаконно горива Товарен автомобил е предлагал горива, разкриха при проверка полицаи от Гурково, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
Задържани за срок до 24 часа са баща на 49 години и неговият 19-годишен син, които са извършвали заедно незаконната дейност.
В товарния отсек на автомобила е открита помпа с разпънати маркучи и осем метални варела с вместимост от 200 литра, съдържащи различно количество дизелово гориво. При последвала допълнителна проверка в дома на двамата в Гурково е установен гараж, пригоден за продажба на горива. Там полицаите открили съд с вместимост от 1000 литра, съдържащ дизелово гориво, с прикрепени брояч и пистолет за зареждане на горивото. В помещението са намерени и различни по вместимост пластмасови бутилки, съдържащи бензин и дизелово гориво. Иззети са общо 1700 литра дизелово гориво и 130 литра бензин, както и товарният автомобил, предава БТА. 
Двамата са задържани за срок до 24 часа. В РУ - Казанлък е започната проверка за извършено престъпление по чл. 234 от НК, която продължава съвместно със служители на Агенция "Митници", Пловдив.
03.12.2020, 16:37 часа
708 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha