В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през ноември /статистика/

В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през ноември /статистика/ Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com, от които става ясно каква е посещаемостта на електронните медии в Северозападна България. Вече ви запознахме с данните за останалите месеци от началото на годината, а традицията ще продължи и през ноември. 
Прави впечатление, че през есента има лек ръст в интереса към новините, но пък някои медии са регистрирали намаление на трафика. Избухналата криза с коронавируса показа, че сайтовете продължават да се радват на сериозна аудитория и остават предпочитан източник на информация за опасната зараза.
И през ноември се запазва тенденцията BulNews да води убедително в класацията с резултат, който на този етап е непостижим за колегите от Видин, Враца и Монтана.
От данните личи, че на втората позиция, но с огромна разлика след лидера, остава електронният портал на фалиралия всекидневник „Конкурент“. През ноември, както и през предишните месеци, обаче бяха установени упорити опити за манипулиране броя на посещенията чрез купуване на изкуствен трафик от фейсбук, така че бизнесмените трябва да имат едно наум за посочените в класацията цифри. Данните показват, че реалната аудитория на този сайт е едва наполовина от посочените в класацията.
На третата позиция изненадващо излиза електронният портал „Зов“, а след него остава медията на Иво Йорданов. На петото място в класирането са колегите от Мездра. За съжаление останалите сайтове от тази част на страната имат твърде ниски резултати и броячите не успяват да регистрират техните данни.
Вярваме, че сухите цифри ще помогнат на бизнесмените, които имат намерение да инвестират в реклама в някоя от медиите в Северозапада, да направят своя информиран избор.
Ето и класацията за ноември:

1. bulnews.bg……………….……….………...... 1 261 116
2. konkurent.bg……………………………................ 382 771
3. zovnews.com………………….…...…….…........... 144 552
4. vratzadnes.com………….………….…...……....... 120 603
5. medianews.bg………….………….….....…............ 99 675
11.12.2020, 08:50 часа
1363 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha