Съдът в Лом наказа изверг, обезглавил куче и пребил съселянин

Съдът в Лом наказа изверг, обезглавил куче и пребил съселянин Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Лом и защитата на подсъдимия М. Г. М., за наказание 8 месеца „Лишаване от свобода“ условно за причинена от него смърт на домашно куче. Съдът групира това наказание с присъдата по друго дело срещу него за нанесен побой  като му определи едно общо наказание –  2 години „Лишаване от свобода“ с 5 години изпитателен срок. 
На 22 август 2019 г. в село Буковец, община Брусарци, област Монтана, на публично място 50 годишният М. Г. М. с нож отрязал главата на домашното куче  на В. Г. П. – кучето е било неопределена порода, от женски пол и сиво-кафяво на цвят. Според Наказателния кодекс, който прояви жестокост към гръбначно животно и му причини противозаконно смърт и когато това е извършено с особена жестокост и на публично място, наказанието, което му се налага, е от една до три години „Лишаване от свобода“ и глоба от две хиляди до пет хиляди лева. Пред съда М. Г. М. обясни, че кучето на съселянина му няколко пъти го е нападало и хапело и го умъртвил, за да си отмъсти. Подсъдимият сподели, че съжалява за деянието си, призна се за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за 8 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с три години изпитателен срок. Съдът възложи възпитателна работа с условно осъденият  М. Г. М. на районен инспектор при РУ - Лом по местоживеене на подсъдимия. М. Г. М. трябва да заплати и 134.40 лева за изготвяне на съдебно-ветеринарно-медицинска експертиза на досъдебното производство по сметката на ОД на МВР - Монтана. Собственикът на кучето В. Г. П.  е уведомен, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.
Определението е окончателно и не подлежи на жалба и  протест.
В отделно съдебно заседание Районен съд – Лом групира наказанието на М. Г. М.  за причинена с особена жестокост смърт на животно с присъдата по предишно дело срещу него – за побой и нанесена средна телесна повреда на негов съселянин през май 2019 г., като определи на М. Г. М. едно общо наказание, най-тежкото от двете - 2 години „Лишаване от свобода“ с 5 години изпитателен срок. 
Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.
 
15.12.2020, 10:02 часа
1550 1
Коментари

Така се започва

14.01.2021, 14:57 часа
първо побой над човек, после обезглавяване на животно, и после си на една малка крачка да обезглавиш и човек, а защо не да се влееш и в редиците на ИДИЛ. Съда е бил много благосклонен с тая условна присъда с изпитателен срок
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha