БЧК подкрепи финансово семействата на 4 деца от община Мездра, пострадали при катастрофи /снимки/

БЧК подкрепи финансово семействата на 4 деца от община Мездра, пострадали при катастрофи /снимки/ Областният съвет на Българския червен кръст (БЧК) - Враца подпомогна финансово семействата на четири деца от община Мездра, пострадали през тази година при пътнотранспортни произшествия, съобщиха от местната администрация. 
Средствата са осигурени от едноименния Национален дарителски фонд на БЧК, създаден през 2005 г.
В зависимост от степента на увреждания на децата вследствие на пътните злополуки - много тежка, среднотежка или средна, семействата на две момчета на по 16 г. от Мездра, на едно момче на 16 г. от с. Крапец и на едно момче на 17 г. от с. Царевец получиха различни суми - 500, 700 или 1000 лв., за лечението и рехабилитацията на пострадалите.
Родителите на пострадалите деца приеха дарението с благодарност.
Освен четирите деца от община Мездра, БЧК ще подпомогне финансово семействата на още две пострадали деца от област Враца - момче на 8 г. от Козлодуй и велосипедист на 17 г. от Бяла Слатина.
Общият размер на помощта за шестте деца е 3900 лв.
Водени от стремежа да подкрепят невинните жертви на „войната“ по пътищата и да облекчат техните страдания, БЧК и останалите партньори във Фонда набират средства чрез съвместни благотворителни инициативи под мотото „Да опазим децата на пътя“, които два пъти годишно - за Деня на детето - 1 юни, и преди Коледа, предоставят на семействата на пострадалите деца.
От създаването на Фонда досега БЧК е предоставила финансова помощ на обща стойност 516 877 лв., като са подпомогнати 879 деца от цялата страна, пострадали при ПТП.
Банковата сметка на Национален дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия е: Уникредит Булбанк IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33, BIC: UNCRBGSF.
 
18.12.2020, 09:18 часа
515 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha