Хандбалистите на "Локомотив" /Мездра/ - осми на полусезона в „А“ РХГ мъже

Хандбалистите на "Локомотив" /Мездра/ - осми на полусезона в „А“ РХГ мъже Завърши есенният полусезон от първенството в „А“ РХГ мъже. Абсолютният дебютант в групата - "Локомотив' /Мездра/, който е съставен изцяло от младежи до 19 г., ще зимува на осмо място в класирането с актив от 2 точки и голова разлика 217:282 (-65), колкото има и деветият  "Добруджа" /Добрич/, но добричлии са с по-лошо голово съотношение (-75) и загуба в директния двубой помежду им.  Момчетата на треньора Евгени Йоловски имат един отложен мач - домакинство с последния "Левски" /Левски/, който ще се играе преди началото на пролетния дял от шампионата.
В дебютния си сезон в елита младите „железничари“ постигнаха историческа първа победа в най-висшето ниво на българския хандбал. Това стана в шестия кръг, когато те се наложиха като домакини с 32:27 (16:10) над "Добруджа" /Добрич/. В останалите 7 срещи локомотивци записаха загуби: като гости от "Пирин-64" /Гоце Делчев/ с 45:22, от "Чардафон" /Габрово/ с 36:32, от "Локомотив" /Горна Оряховица/ с 37:24 и от "Асти-91" /Хасково/ 29:28, и като домакини от "Осъм" /Ловеч/ с 26:34, от "Спартак" /Варна/ с 28:34 и от "Шумен-61" /Шумен/ 25:40.
Листата на голмайсторите на отбора оглавява левият гард Илиян Младенов с 44 точни попадения. Следват: пивотът Божидар Симеонов с 42 гола, капитанът Йордан Тонов с 27,  лявото крило Йохан Марков и разпределителят Никола Кръстев - с по 24, дясното крило Валентин Гачев с 23, Милен Валентинов - 10, Александър Буров - 8, Кристиян Георгиев и Теодор Ангелов - по 5, Цветослав Иванов - 3 и Цветан Цеков - 2.
Отлични изяви през есента имаше вратарят Деян Василев, който в редица мачове направи блестящи спасявания. Останалите, които облякоха червено-черната фланелка, бяха Георги Вълков, Петър Ганев, Владислав Андреев, Габриел Георгиев, Деян Дачев и Денислав Маринов.
Есенен лидер е "Осъм" /Ловеч/ с 16 т., пред "Шумен-61" с 14 т. и мач по-малко. Третото място делят "Пирин-64" /ГД/ и "Локомотив" /ГО/ с по 12 т. и по два мача по-малко.
Подготовката на "Локомотив" /Мездра/ за пролетния полусезон ще започне през втората половина на м. януари с тренировъчен лагер във Вършец, а в началото на месец февруари „железничарите“ ще гостуват на втородивизионния "Фрегата" /Бургас/ в осминафинална среща от турнира „Купа България“ 2021, информира в аванс председателят на Управителния съвет на клуба инж. Георги Валентинов.
 
21.12.2020, 09:18 часа
468 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha