Невиждан скандал! Прокурор от Берковица свали обвиненията срещу биячите на Ради Дългия, издирва „неизвестен извършител“ /доказателства/

Невиждан скандал! Прокурор от Берковица свали обвиненията срещу биячите на Ради Дългия, издирва „неизвестен извършител“ /доказателства/ Невиждан скандал разтърси предколедно обществото в Северозападна България, научи ексклузивно агенция BulNews. 
Административният ръководител на Районната прокуратура в Берковица Мария Соколова е свалила обвиненията срещу биячите на 42-годишния Радослав Русинов – Ради Дългия, като обвинението е преквалифицирано срещу „неизвестен извършител“. Тя оглави обвинението в града на 14 октомври, като още тогава не бе ясна идеята на кадровата промяна, защото Районната прокуратура в Берковица ще съществува до 1 януари 2021 г., след което ще премине към Окръжната прокуратура в Монтана.
Припомняме, че на 14 септември в нощното заведение „Найттаун“ във Вършец, Ради Дългия бил нападнат от Стефан Културиста. При боя той пребил нападателя. Два дни по-късно Стефан Културиста викнал още 3 мутри и 4-мата нападнали Радослав Русинов посред бял ден пред заложната му къща в курортния град. Свидетели на побоя подали сигнал на телефон 112 и на мястото пристигнал полицейски екип, който заварил Ради Дългия с видими следи от удари по лицето и тялото.

Война във Вършец! Ради Дългия преби Стефан Културиста, той му отмъсти с мутренска бригада /сензационно видео/

Жестокото нападение на мутрите било заснето от камери пред заложната къща. Пред разследващите Ради Дългия посочил като извършители на побоя 47-годишния Стефан И., 38-годишния жител на Вършец Благовест Х., 36-годишния Николай С. от София и 31-годишния Димитър Л. от Монтана. От четиримата са били снети обяснения и задържани в полицейския арест за срок до 24 часа.
На 18 декември Районната прокуратура в Берковица повдигна обвинения на побойниците, като на тримата бе наложена най-леката мярка „Подписка“. 

След големия бой във Вършец! Повдигнаха обвинение на нападателите на Ради Дългия /снимки/

В понеделник Ради Дългия дойде в редакцията на агенция BulNews и разказа за опороченото разследване на тежкото криминално деяние. Той заяви, че в документите е посочено, че е получил лека телесна повреда, а всъщност целият е бил потрошен. По негови думи е бил със счупени ребро, зъб и костица на дясната ръка. 

Ради Дългия: Пребиха ме като куче, а обвиненията за мутрите са смешни /доказателство/

С решение №942/2020 oт 21.12.2020 г., прокурор Мария Соколова от Районната прокуратура в Берковица е прекратила частично наказателното производство, а наложената мярка „Подписка“ на 4-мата побойници е отменена. 
От постановлението става ясно още, че досъдебното производство по описа на МВР във Вършец е спряно и то е оставено да се движи срещу неизвестен извършител. 
В същото време на мутрите, пребили Радослав Русинов, са изпратени и уведомителни писма, което повдига въпроса защо те са били уведомени, след като нямат нищо общо с престъплението. 
От извършеното престъпление има видео с високо качество, което ясно показва кои са извършителите на гнусното престъпление, но вероятно невидима сила е променила вектора на истината на принципния иначе прокурор Мария Соколова. Любопитното е какви още доказателства, освен видео от престъплението, показанията на свидетили и пострадал, са необходими, за да бъде установена обективната истина?! Прокурор Соколова не се ли е запитала защо тези хрисими като герговски агнета мутри, са били задържани от МВР за 24 часа?! И най-важният въпрос: знае ли принципната прокурорка, че отдавна във Вършец се говори, че нападателите са се хвалели, че разполагат с кеш и знаят кой ще го вземе? Кой взе парите, г-жо Соколова? Знаете ли?
Решението на прокурор Мария Соколова по своята същност е взето с невиждана дързост и цинизъм, които петнят името на Прокуратурата не само в Берковица, но и в страната. Повече от наложително е нейният шеф Иван Гешев да се намеси лично, за да изчисти съмненията към работата на държавното обвинение в Берковица. 
24.12.2020, 10:09 часа
6195 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha