Руските власти осуетили план на "Ислямска държава" за атентат в Дагестан

Руските власти осуетили план на "Ислямска държава" за атентат в Дагестан Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи днес, че е осуетила атентат, планиран от клетка на джихадистката групировка "Ислямска държава" в нестабилната руска република Дагестан в Кавказ, и по случая има четирима задържани, предаде Франс прес.
Според АФП, която се позовава на комюнике ФСС, членовете на групата смятали да взривят бомба близо до административна сграда на силите на реда, след което да извършат въоръжено нападение срещу служители на вътрешното министерство в дагестанската столица Махачкала.
В комюникето си службата уточнява, че в скривалище са били открити огнестрелни и хладни оръжия, голямо количество боеприпаси и взривно устройство, а също че е иззела мобилни телефони, съдържащи "кореспонденция с координатори, намиращи се в чужбина".
Арестувани са четирима членове на международната терористична групировка "Ислямска държава", допълва тя.
Позовавайки се на източник от регионалните правоохранителни органи, ТАСС посочва, че задържаните членове на спящата клетка са готвели терористичен акт или нападение срещу служители на полицията на Нова година.
26.12.2020, 16:35 часа
456 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha