От читалището в белослатинското село Търнава стоплиха хора от социални заведения в Северозапада

От читалището в белослатинското село Търнава стоплиха хора от социални заведения в Северозапада За седма поредна година читалище "Напредък - 1898" в село Търнава се включи в благотворителната кампания "Изплети топлина". Инициатор е фондация "Има начин". Изплетените шалове, шапки, терлици, чорапи достигат до бездомните от кризисни центрове в страната, както и до домове за временно настаняване. Благодарение на хората от селата Търнава, Бъркачево и Галиче, работещите в читалището са успели преди празниците да зарадват настанените в Дом за деца и младежи с увреждания в Бяла Слатина, Дом за хора с физически увреждания в село Хърлец и Кризисният център в Лом, обясни Татяна Мариновска, библиотекар в читалището.
"Читалището в Монтана е координатор за целия Северозапад. Тъй като тази година беше такава, че не можехме да се разхождаме насам-натам, предложихме да изпратим нашите неща по куриери, по пощата. Предварително бяхме проучили каква бройка са хората, за да има за всеки един", допълни тя.
Доброволците с радост се включват всяка година със свои изплетени изделия и наистина даряват топлина на нуждаещите се, казаха от читалището в село Търнава.
27.12.2020, 14:23 часа
1018 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha