Руски и американски служби разбиха групировка контрабандисти на кокаин

Руски и американски служби разбиха групировка контрабандисти на кокаин При специална операция на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) и Управлението за борба с наркотиците на САЩ е разбита транснационална престъпна групировка, вкарвала контрабандно кокаин от Южна Америка в Русия и други европейски страни.
Иззети са 330 килограма кокаин, които могат да осигурят печалби от един милиард рубли, съобщи ФСС, цитирана от ТАСС и Франс прес.
Руското следствие към ФСС е поставило под стража участници в групировката - граждани на различни държави, арестувани в Москва, и е образувало наказателни дела.
По време на първия етап от операцията през май в Санкт Петербург бил задържан наркокуриер с 1 килограм кокаин. През юни в Москва били арестувани други хора от групировката и един от организаторите й с 34 килограма кокаин, а през ноември в Московска област било открито тяхно скривалище с най-малко 295 килограма.
Разпространен от ФСС видеозапис показва цивилни агенти, които арестуват заподозрени, пътуващи с кола, а също така конфискувани наркотични вещества и пари, допълва АФП. Операцията е рядък пример за сътрудничество между Русия и САЩ, чиито отношения са в дълбока криза, отбелязва агенцията.
29.12.2020, 15:18 часа
347 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha