Сидни затегна мерките срещу коронавируса в навечерието на Нова година

Сидни затегна мерките срещу коронавируса в навечерието на Нова година Властите на австралийския град Сидни затегнаха днес ограничителните мерки за събиранията с цел да попречат на разпространението на коронавируса по време на тържествата по случай Нова година, предаде Ройтерс.
По силата на новите правила, в отделните домакинства ще могат да се събират не повече от петима души, а на открито на едно място ще могат да се събират най-много 30.
"Не искаме Нова година да се превърне в причина за сериозно разпространяване на коронавируса, заяви премиерката на щата Нови Южен Уелс Гладис Береджиклян. Мерките влизат в сила от днес в полунощ и ще действат "до второ нареждане".
Здравната служба на Нови Южен Уелс заяви, че в западната част на Сидни е регистрирано ново огнище на заразяване с коронавирус, като се очаква да има още нови случаи на заразяване заради събиранията по случай коледните празници.
В щата Виктория, с главен град Мелбърн, днес са били диагностицирани трима новозаразени. В региона два месеца нямаше случай на местно предаване на коронавируса, отбелязва Ройтерс.
Австралия регистрира над 28 300 случая на заразяване с коронавирус и 909 смъртни случая от началото на пандемията, отбелязва Ройтерс. 
30.12.2020, 15:04 часа
449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha