Бавно, но сигурно: Брюксел преминава на скорост от 30 км/ч

Бавно, но сигурно: Брюксел преминава на скорост от 30 км/ч От днес, 1 януари 2021 година, в Брюксел се въвежда общо ограничение на скоростта за движение на моторните превозни средства от 30 км/ч, съобщиха местните власти. По основните улици и булевардите се запазва възможността за движение с 50, 70 или 90 км/ч, според пътната маркировка.
Новото правило предвижда знаци за скоростта да се поставят само там, където е позволено движение с над 30 км/ч, поясниха властите. Те добавиха, че около местата, където се струпват хора, позволената скорост ще бъде 20 км/ч.
Преследваните цели са на първо място повишаване на пътната безопасност в град, където ползването на велосипеди и тротинетки е масово. Властите очакват с намаляването на разрешената скорост да разубедят част от гражданите да ползват своите автомобили.
Мярката бе приета преди епидемията от COVID-19 и бе съобразена с това, че белгийската столица разполага с добре уреден градски транспорт. Местни медии не съобщават за преоценка на намеренията заради влошената здравна обстановка и нарастващия дял на хората, които предпочитат да се движат самостоятелно, отколкото с обществен превоз. В навечерието на промените експерти коментираха, че намаляването на скоростта на движение вероятно ще увеличи замърсяването и задръстванията, от които Брюксел и без това страда.
01.01.2021, 12:44 часа
401 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha