В Новогодишната нощ: Неизвестни запалиха 60 коли в Страсбург, мъж загина от пиротехника

В Новогодишната нощ: Неизвестни запалиха 60 коли в Страсбург, мъж загина от пиротехника Около 60 автомобила са изгорени по улиците на Страсбург и други градове в департамент Долен Рейн по време на улични безредици в навечерието на Нова година, съобщи вестник Dernières Nouvelles d'Alsace, цитиран от ТАСС
Първите съобщения за палежи са от около 19 часа на 31 декември от района на Кроненбург, западно от Страсбург. След полунощ съобщенията за горящи автомобили дойдоха и от общините Мюнциг, Саверн и Оствалд. По-късно стана известно за актове на вандализъм и палежи в община Селестат.
Забраната за използване на пиротехника е била нарушена навсякъде и в един случай това е коствало живота на 25-годишен французин в комуна Буфцайм на 30 км южно от Страсбург в новогодишната нощ. По време на изстрелването на салютите една от фойерверките не е сработила. Мъжът го доближил, за да види каква е засечката, и точно тогава фойерверкът избухнал. Според AFP, още трима души са били леко ранени при пускането на фойерверки в други общини на Долен Рейн.
Общо жандармерията и полицията успяха да задържат 20 души за една нощ в Страсбург и предградията му. Причината за задържането им често не са бунтове и вандализъм, а неспазване на вечерен час, забрана за големи събирания и използване на пиротехника. Изданието отбелязва, че като цяло ситуацията в Страсбург е била много по-спокойна, отколкото в предишни години, когато по улиците на града са се избухвали сблъсъци между полицията и групи вандали.
Френското министерство на вътрешните работи разположи 100 хиляди полицаи и жандармеристи, за да гарантира сигурността по улиците на френските градове в навечерието на Нова година. Една от основните им задачи беше да предотвратяват неразрешени митинги и безредици в градовете, както и да следят за спазването на комендантския час, който действа в цялата страна от 20 до 6 часа като част от мерките за борба с епидемията от коронавируса.
01.01.2021, 15:44 часа
579 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha