Безработни ще полагат обществено полезен труд в Лом

Безработни ще полагат обществено полезен труд в Лом Над 300 безработни от община Лом ще бъдат ангажирани всеки месец в благоустрояването и хигиенизирането на населени места, както и в подпомагането на дейността на общинските институции на територията на общината през 2021 година, предвижда новоприетата програма за полагане на обществено полезен труд от безработни лица в трудоспособна възраст, подпомагани с месечни социални помощи. 
Безработни, които получават месечна помощ по чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, но не са включени в програмите за заетост, задължително трябва да полагат обществено полезен труд, се казва още в новоприетата програма. 
В бюджета на община Лом са предвидени необходимите средства за изпълнението на всички програми свързани с временната заетост за 2021 г. Безработните ще бъдат включени в поддръжката и почистването на улици, пътища, паркове, паметници на културата, дворни пространства и терени на обществени сгради. 
Освен това ще помагат в залесителни и озеленителни дейности,  при ремонт и възстановяване на настилки от тротоарни плочки, след ремонтни работи по ВиК-мрежата и телефонизация. Те ще се включват и в дейности по опазване на околната среда – почистване на речни корита, на малки водни басейни, на канали за отводняване, както и в оказването на помощ на специализирани социални институции. 
04.01.2021, 15:38 часа
1155 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha