Четирима нови играчи се появиха днес на първата тренировка на "Монтана" /снимки/

Четирима нови играчи се появиха днес на първата тренировка на "Монтана" /снимки/ С група от 21 футболисти отборът на "Монтана" стартира на днешния голям християнски празник Йордановден зимната си подготовка за пролетния дял от първенството на Първа професионална лига. Вратарят Благой Макенджиев идва утре, а Тони Тасев, който преди Коледа претърпя операция от херния, е чакан до края на седмицата.
На първата тренировка бяха представени трите нови попълнения - вратарят Марио Кирев, защитникът Стоян Предев и нападателят Димитър Законов. 31-годишният Кирев идва на стадион „Огоста“ от третодивизионния ФК "Кюстендил" и ще се конкурира за титулярното място под рамката с Макенджиев. През есента Предев (27 г.) бе несменяем титуляр в състава на шлагера на Втора лига "Кариана" (Ерден), който преустанови участието си в шампионата. Законов (21 г.) за последно бе част от "Хебър" (Пазарджик), с който разтрогна по взаимно съгласие в началото на октомври м.г.
Освен тримата подготовка с "Монтана" започна и централният нападател Владислав Цеков-Каската. През есента той игра като преотстъпен на "Кариана", за който се отличи с 5 гола и 3 асистенции, но сега се завръща отново в родния си клуб. В първия тим бяха привлечени и двама таланти от ДЮШ - вратаря Петър Петров и нападателят Румен Георгиев.
Първите 10 дни монтанци ще тренират в домашна обстановка, а на 16-ти ще се изправят срещу третодивизионния "Дреновец" в първата си контролна среща за годината.
На 18 януари "Монтана" замина на зимен лагер в Алания. В турския курорт отборът ще се готви до 6февруари и ще изиграе 5 контроли, като съперниците за тях все още са в процес на уточняване. След завръщането си в България футболистите ще получат два дни ваканция и от 8 подновяват занимания на клубната си база. До първия мач с "Левски" на „Герена“ възпитаниците на треньора Атанас Атанасов няма да имат други контролни срещи.
Кои започнаха подготовка:
вратари: Марио Кирев (ФК Кюстендил), Петър Петров (ДЮШ);
защитници: Валери Христов, Александър Башлиев, Иван Михов, Стефан Цонков, Преслав М. Петров, Раян Сенхаджи,Давид Кики,Стоян Предев (Кариана);
полузащитници: Владимир Айтов, Йордан Йорданов, Янко Ангелов, Стефан Каменов;
нападатели: Сергей Георгиев, Николай Минков, Росен Кръстев, Билал Бари, Владислав Цеков (Кариана), Румен Георгиев (ДЮШ), Димитър Законов (Хебър).
старши треньор: Атанас Атанасов.
пом. треньор: Светлан Кондев.
треньор на вратарите: Мирослав Митев.
кондиционен треньор: Красимир Пунчев.

Програмата за зимна подготовка:
06-16 януари     - отборът тренира на клубната база
18.01.- 06.02      - лагер в Алания (Турция)
08-11 февруари - тренировки на клубната база
06.01.2021, 18:46 часа
3816 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha