Обявиха извънредно положение в Токио заради коронавируса

Обявиха извънредно положение в Токио заради коронавируса Японското правителство обяви режим на извънредно положение в столицата Токио и нейните околности - район с население от 37.2 милиона души, предадоха световните агенции.
Новината съобщи пред парламента Ясутоши Нишимура, ръководителят на правителствения щаб за борба с коронавируса, след което извънредното положение бе обявено от премиера Йошихиде Суга.
Районът, известен като Голямо Токио, обхваща префектурите Токио, Канагава, Сайтама и Тиба. Мярката се въвежда заради бързото увеличаване на случаите на коронавирус. Извънредното положение влиза в сила от утре и ще продължи до 7 февруари, предаде БТА.
Рестрикциите няма да са толкова строги, колкото при извънредното положение през април и май миналата година. Очаква се ресторантите и баровете да бъдат задължени да спрат да продават алкохол в 19 ч. и да затварят час по-късно. На жителите на района ще се препоръча да не излизат вечер по причини, които не са неотложни. Фирмите ще трябва да насърчават дистанционната работа с цел броят на хората, които пътуват между дома и офиса, да намалее със 70 процента.
07.01.2021, 13:09 часа
604 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha